Dit trjaect is voor jou als je getraumatiseerd bent door een relatie waarin narcistisch misbruik speelde, nadat je fysiek los van de relatie bent. Wanneer het jou niet lukt los van de traumaband met de narcistische partner te komen, is deze zelfhulp methode iets voor jou, met als optie inclusief persoonlijke begeleiding.

Cursus informatie

Geschatte tijd: Eigen tempo, 70 lessen – gemiddeld 16 tot 20 weken

Categorieën:

Voor wie is deze cursus geschikt?

Dit traject “loskomen”, is voor mensen die het niet lukt los te komen van de traumaband met een narcistische ex partner, maar die fysiek wel uit de relatie zijn. Het is voor diegenen die moeite hebben de relatie (of het idee van de relatie) los te laten. Het is de traumaband die hen in de greep houdt. Die traumaband kenmerkt zich door heftig tegenstrijdige emoties, die wisselen tusssen verlangen naar en heftige woede naar of afkeer van de ex partner. Vaak ook laat de narcist hen niet los en maakt dit het nog lastiger. Daarnaast is dit traject bedoeld om traumatische ervaringen te verwerken en met emotionele flashbacks om te leren gaan.

Mijn missie is deze intens ‘soul crushing’ ervaring om te zetten naar kracht, iets waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

Voor herstellen van narcistisch/emotioneel misbruik is geen ‘quick fix’. De gevolgen van dit type misbruik zijn complex en zitten diep. Narcistisch misbruik heeft een verpletterend effect op je identiteit, je zelfbeeld en beeld van de wereld. Veel slachtoffers zien zichzelf na deze ervaring en áls ze zich los hebben kunnen maken, soms stukje bij beetje alles in hun leven veranderen. Van relaties, vrienden tot werk, hobbies en leefomgeving. Het geeft je een totaal andere blik op de wereld, op jezelf. Je onschuld is weg en alles is anders dan voor het misbruik. Die ‘shift’ van ontdekkingen kan in de eerste fases van herstel overweldigend en zelfs beangstigend zijn. Goed herstel vraagt om tijd, inzicht, inzet en moed. Niet iedereen lukt het en helaas is de kans daardoor groot dat je dan steeds in dezelfde situaties terechtkomt. Als de herstelfase goed is aangepakt, kan de ervaring na verloop dan tijd juist heel postief uitpakken. Dan vind je jezelf opnieuw uit en bouw je daaromheen een nieuwe manier van leven. Dan wordt deze ervaring je kracht. En precies dát is mijn missie met deze trajecten.

Je herstel aanpakken gaat bij Heartsease in 4 delen:

  • Loskomen
  • Herstellen
  • Herpakken
  • Overwinnen

Dit eerste deel gaat over loskomen. Jezelf losmaken en bevrijden uit de traumaband met je narcistische ex partner. Jezelf opnieuw herontdekken. Emoties, signalen en grenzen opnieuw leren herkennen en omgaan met emotionele flashbacks.

Of dit traject geschikt is voor jou, hangt o.a. af van de mate waarin jij zelfredzaam bent, ondanks je trauma en mogelijke verslaving aan de relatie met je ex. Maar ook, hoe gedreven jij bent om jezelf te bevrijden van de uitzichtloze energievretende situatie…

Aan de hand van een schaal van 1 tot 10 moet jij voor jezelf bepalen:

Van 7 tot 10:
Je bent ernstig getraumatiseerd en niet meer zelfredzaam; je functioneert nauwelijks meer in je dagelijkse leven. In dit geval raad ik je aan eerst professionele hulp van een psycholoog/therapeut in te schakelen die gespecialiseerd is in narcistisch misbruik.

Van 4 tot 7:
Je hebt last van emotionele flashbacks als gevolg van traumatische ervaringen door narcistisch misbruik en/of je voelt je nog verslaafd aan de relatie. Je kunt je gedachten over de narcist(e) en wat er is gebeurd maar niet loslaten. Dit belemmert je in je geluk en verder met je leven te kunnen gaan. In je dagelijkse leven ben je nog wel zelfredzaam, maar alles kost je extra moeite en je voelt dat je nog niet helemaal jezelf bent. Beschik je daarnaast ook over een portie zelfreflectie, moed en wilskracht? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Dit traject kun je prima doen als je daarnaast ook nog hulp hebt van een psycholoog/therapeut.

Van 1 tot 4:
Je hebt af en toe nog last van de gevolgen van het narcistisch misbruik. Je hebt je leven weer op de rit, maar bij vlagen toch nog last van emotionele flashbacks of verwarrende emoties en gedachtes die jou soms nog hinderen in je geluk. En bezit je een dosis moed, zelfrefletie en wilskracht? Ook dan is dit traject geschikt voor jou.

Cursus instructeur

HeartSease HeartSease Auteur
0%

Delen? Graag!