Logo HeartSease CoachingHeartsease letterlijk vertaalt naar het Nederlands betekent; gemoedsrust. Gemoedsrust, een gevoel waar veel mensen zo aan toe zijn en naar verlangen. Zeker mensen die te maken hebben (gehad) met misbruik, trauma, stress, rouw, depressie en angsten.

In de naam HeartSease hoor je fonetisch verschillende woorden;

Hearts Ease, Heart at Ease; een kalm hart….gemoedsrust. En, Ease… gemak, moeiteloos, soeplesse. Maar ook; “the heart Sees”; het hart ziet… Jouw hart ziet alles, als je het maar toelaat en ernaar durft te kijken.

Als laatste zit hierin het woord ‘sea’ oftewel ‘zee’. Ik heb dit woord benadrukt in Heart-Sea-se; ik hou van de zee, ben een eilandmens en altijd verbonden met de zee en het strand. Dat element wil ik in mijn werk gebruiken, al was het maar als metafoor of omdat het mooi beeldmateriaal levert. Voor veel mensen spreekt de zee en eilanden tot de verbeelding en geeft het ‘aan zee zijn’ een bepaalde rust en ruimte. En met rust en ruimte in de figuurlijke of emotionele zin hoop ik mensen te kunnen helpen.

Het landschap en het karakter van een eiland, leent zich goed in verschillende metaforen die ik gebruik in het schrijven over narcistisch misbruik, herstellen van trauma.

Het hart in het logo staat centraal. Het hart moet geankerd zijn. Stevig geankerd in (zelf)vertrouwen, liefde, gemoedsrust, eigenwaarde en zelfrespect. Daarnaast zou het ook vrij moeten zijn. Vrij om uit te kunnen vliegen en gekke fratsen uit te proberen. Spelen, dansen en uitdagen, zoals meeuwen dat doen.

Meeuwen zijn speelse en sterke dieren, een beetje brutaal soms ook. Voor mij staan ze symbool voor kracht, spelen, lef en vrijheid. Ze vliegen fier en vrij, sterk en speels. Zij laten zich dragen op de wind en zweven met met die flow, boven de golven van de woeste zee die hen niet kan raken. Ze zijn sterk, soms brutaal, speels maar vooral vrij. Iets wat ik slachtoffers van narcistisch misbruik van harte toewens.

HeartSease coaching Logo

Delen? Graag!