Herstellen van narcistisch misbruik

Wil jij loskomen van de gevolgen van narcistisch misbruik binnen je relatie, familie, werk of omgeving en worstel je hiermee? Zijn er weinig mensen die begrijpen wat je meemaakt? Ben je veel mensen kwijt geraakt hierdoor? Voel je je uitgeput, geisoleerd, moedeloos en waardeloos? Het is een shockerende ervaring die jou waarschijnlijk lam heeft geslagen. En op meerdere gebieden van je leven invloed heeft. Hoe destructief deze ervaring ook is, weet dat je hier uit en bovenop kunt komen. Sterker dan je ooit was! Het is geen gemakkelijke en ook geen korte weg, maar als je doorzet zul je zien hoe waardevol die weg van herstel uiteindelijk is.

Schrijfmethodes

Als jij vasteberaden bent uit deze situatie te komen en bereid bent moedige stappen te nemen, ben ik er om jou te begeleiden met o.a. diverse schrijfmethodes. Het is bewezen dat schrijven genezend werkt bij trauma, stres, angst en rouw. Het geeft je bovendien een enorme schat aan zelfinzicht en zelfkennis; dé basis om verder te kunnen.

Bij het proces van herstellen en transformeren na narcistisch misbruik help ik jou, jezelf te herstellen. En dat niet alleen; je zult zien hoe jij je leven opnieuw vormgeeft en er krachtiger uitkomt dan vóór je hierin terecht kwam.

mondsnoeren narcistisch misbruik

De ervaring van narcistisch misbruik kan jou iets leren.

Narcistisch misbruik is een traumatiserende en destructieve ervaring en het komt vaker voor dan mensen denken. Veel oorspronkelijk sterke, positieve en gezonde mensen zijn compleet beroofd van hun identiteit en levenslust als zij uit situatie komen waar sprake was van narcistisch misbruik, door ernstige pathologie van een naaste.

Vaak herkennen mensen die midden in een situatie van narcistisch misbruik verkeren dit misbruik niet, maar komen er later achter als ze zichzelf en hun energie volledig zijn kwijtgeraakt. En daardoor weten zij niet dat dit type misbruik de oorzaak van de ernstige klachten is. Ze raken depressief, burnout, geïsoleerd en/of hebben Complex PTSS ontwikkeld. Vaak met verregaande fysieke, emotionele, sociale en financiele gevolgen. Zelfs door professionals zoals huisartsen en therapeuten, worden ogenschijnlijk op zichzelf gaande klachten niet altijd herkend als gevolg van emotioneel misbruik.

Reconstructie van jezelf

De weg van herstellen is niet eenvoudig en wordt door omstanders en vaak zelfs door professionals niet begrepen. In feite vraagt het om een totale reconstructie van jezelf. Je hebt een realiteit ervaren die voorgoed jouw onschuld heeft weggevaagd, een realiteit die velen om jou heen niet kunnen zien. Hoe destructief ook; dit is na je herstel wel de voorsprong die je hebt op mensen die dit nooit hebben ervaren. Narcisme en psychopathie komt veel meer voor dan de meeste mensen denken en het ziet er anders uit dan in de media vaak oppervlakkig wordt geschetst.

Na je herstel zul jij de signalen sneller herkennen en weet je beter hoe je hier mee om moet gaan. En dát wapent je. De weg van herstel langdurig maar niet onmogelijk. Uiteindelijk zul je het gaan zien als waardevolle levensles. Het overkwam jou om disfunctionele patronen om te buigen naar een hogere kwaliteit van leven en die van anderen sneller te herkennen.

Deze ervaring heeft jou zó van jezelf af gedreven dat er maar twee opties overbleven: voor altijd jezelf kwijt zijn óf radicaal het roer omgooien. Door jezelf onder de loep te nemen en bereid te zijn om situaties en mensen los te laten, kun je er krachtiger uitkomen. Vaak zul je je machteloos en waardeloos gevoeld hebben, maar het goede nieuws is dat je dat niet bent!

Loslaten en inzicht

Je zult in dit proces meer los moeten laten dan alleen de ongezonde relaties of omgeving. Soms zelfs alles wat je kende en wat ‘normaal’ voor je was. Het is geen makkelijk noch snel proces, maar het is mogelijk hier krachtig uit te komen. Het vraagt een behoorlijk dosis moed en zelfinzicht. Maar… je hoeft het niet alleen te doen.

Omdat er veel komt kijken bij volledig herstel, wordt er bij HeartSease Coaching gewerkt aan meerdere vormen van coachingsmethodes waarmee het aanbod steeds verder uitgebreid zal worden.

“Dive deep into the ocean and you will find, that the greatest treasures you find are the illusions you left behind”

*Belangrijk:
Wanneer je klachten hebt zoals burnout, depressiviteit of andere ernstige klachten, adviseer ik je wel bij je huisarts hulp te vragen. Coaching en psychotherapie sluiten elkaar niet uit. Ze kunnen een goede aanvulling op elkaar zijn en elkaar versterken.

Delen? Graag!