Jij, stoere man of vrouw; jij besluit geen slachtoffer te blijven

Frouck Online Coaching narcistisch misbruik

Oké…je bent gevloerd door het gewetenloze gedrag van een narcist(e). Je oorspronkelijke levenslust, vertrouwen en identiteit bijna ‘verschwunden’. Beroofd van wie je in de kern bent, opgebrand, verward, angstig, geshockeerd en getraumatiseerd. 

Maar… zo hoeft het niet te blijven voor jou. Echt niet!

Jij bezit een oerkracht en een ‘zeker weten’ dat wat jou is overkomen een absurde en genadeloze mindfuck was. De gewetenloosheid en het onrecht dat jou is overkomen heeft je ziek gemaakt en zelfs getraumatiseerd, misschien wel meer dan je nu nog beseft.

Je wéét en voelt ergens toch nog, dat je meer bent dan wat er nu nog van je over is. Veel meer! Je bent gebruikt en misbruikt, juist vanwege je kwaliteiten. En die kwaliteiten moeten weer schitteren. Vind ik. Jij ook hoop ik.

Je wilt loskomen, herstellen, herpakken en overwinnen. Jij wilt van die verslaving af en weer kunnen groeien. Niet alleen het misbruik verwerken, maar boven jezélf uitgroeien, je talenten en potentie benutten.

Je bent straks niet meer te manipuleren, gebruiken of te verleiden. Je bent niet meer bang rigoreuze keuzes te maken, mensen en situaties los te laten, alleen te staan, op te komen voor jezelf en je leert om te gaan met triggers en heftige emoties.

Vanaf nu neem jij het roer over je leven. Je laat je niet langer gebruiken of manipuleren, door niemand. Niet door je partner, niet door je familie, niet door je vrienden, je baas of collega, maar ook niet door je eigen ego of oude ingesleten patronen.

Dubbel getraumtiseerd

Je bent bereid door het dal van afkicken te gaan om er sterker dan ooit uit te komen. Sterker dan jij was vóór de ervaring van narcistisch misbruik. Als dat betekent dat je vrienden kwijtraakt, je baan of de ‘steun’ van anderen; ‘so be it’. Dát soort lef moet je zien te krijgen.

Bij narcistisch misbruik raak je meestal niet alleen door de narcist(e) getraumatiseerd, maar doen ontwetende omstanders en soms zelfs professionals als huisartsen, advocaten, rechters en psychologen (uit onwetendheid), daar nog een dikke schep bovenop. Je raakt dubbel getraumatiseerd en raakt het vertrouwen in de wereld, in anderen en jezelf volledig kwijt. Dat ligt niet aan jou! Het gebeurt veel slachtoffers van narcisten en psychopaten, zéker als deze macht, populariteit en een hoge status’ in de maatschappij hebben.

Jij dult geen machtsmisbruik, chantage en manipulatie meer, niet door narcisten maar ook niet door omstanders of groepsdruk of wie dan ook. Je laat je niet meer kleineren door anderen noch door jezelf. Je wilt groeien, je dromen waarmaken en overwinnen!

Ben jij klaar voor wat mogelijk is en durf je?

Je bent ook bereid 100% eerlijk naar je eigen gedrag en motivaties te kijken en deze om te buigen als nodig. Ondanks de sh*t die jou is overkomen, bezit je nog je vriendelijkheid, respect en fatsoen naar anderen. Veel slachtoffers namelijk, laten ook grensoverschrijdend gedrag zien. Hier móet je naar durven kijken.

En verder ben je bereid kleine stappen te nemen om je, misschien nog onbewuste, angsten te overwinnen.

Jij weet dat een betere wereld begint bij jezelf. En dat daar geen ruimte is voor misbruik, manipulatie, misleiding, onderdrukking en onrecht. Meehelpen aan een betere wereld geeft jou een zinvol bestaan. Een zinvol bestaan vult de oude leegte in jou, waardoor geen enkele narcist hier nog aan tippen. Op die manier zullen zij geen grip meer op jou krijgen. En dit is ook het beste antwoord naar je narcist(en) in jouw leven. 

Veel slachtoffers zoeken naar ‘wraak’ op de narcist die hen diep traumatiseerde, is wat vaak zo wordt gezien. Ik zie dit niet zo. Zij zoeken geen wraak, maar gerechtigheid voor wat hen is aangedaan en de gevolgen die het misbruik voor hen heeft gehad. Maar tussen gerechtigheid en wraak zit een heel groot verschil.

Voor slachtoffers van emotioneel en psychologisch misbruik, hoewel de gevolgen minstens net zo groot zijn als bij fysiek en/of seksueel misbruik, is er voor deze groep helaas nog geen enkele juridische gerechtigheid of erkenning te krijgen. Maar ook slachtoffers van narcistisch misbruik zouden hier recht op moeten hebben. Die krijgen ze niet, nooit. En dus gaan ze soms zelf op zoek naar manieren van ‘vergelding’. Dit is geen wraak, maar de onmacht hier nooit juridische steun voor te kunnen krijgen.

Narcistisch/emotioneel/psychologisch misbruik zou strafbaar moeten zijn. Maar dat is het helaas (nog) niet omdat het zo lastig te bewijzen valt en omdat er nog zoveel onwetenheid over is. Tot die tijd is de beste “wraak” (lees gerechtigheid), jezelf zóver boven deze ervaring dat het jou niet meer kan raken, noch ooit weer zal overkomen. 

Het beste antwoord naar narcisten/psychopaten is; deze volledig doorzien, onbelangrijk maken en negeren.

Herken jij jezelf hierin en heb je steun, een klankbord, een spiegel en een begeleiding nodig? Dan ben ik er voor jou.

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt uit het web van narcistisch misbruik te stappen en hier nooit meer in verstrikt te raken, dan zul je een omslag moeten maken op veel gebieden in je leven.

Als je niet eerlijk naar jezelf durft te kijken, stappen durft te zetten, niet wilt dromen, doen en groeien, dan is mijn traject en hulp niet voor jou.
Als je daarentegen wilt én durft en je hierbij hulp nodig hebt;  dan ben ik er om je hierin bij te staan.

Wil je alles uithalen wat er in zit?

Wil je álles uithalen wat er in je zit? Ga dan een traject met mij aan waarin ik jou intensief begeleid, stuur, spiegel en steun. Een traject waarin ik jouw klankbord, maatje, stok-achter-de-deur, motivator, kompas en baken mag zijn.

Neem contact met me op voor de mogelijkheden: info@heartsease.nl. Of boek een gratis kennismakingsgesprek:

Delen? Graag!