… is een online traject dat bestaat uit 10 modules / 48 uitgebreide lessen met opdrachten, oefeningen en uitleg. Na aankoop ontvang je inloggegevens en krijg je gedoseerd toegang tot de lessen, bedoelt om:

 • Emotioneel los te komen van de verslaving aan (de dynamiek van) de destructieve relatie
 • Zelfhulp technieken te leren voor de moeilijke momenten
 • Jezelf terug te vinden en te bouwen aan een nog veel sterkere zelf
 • Jezelf weer prioriteit leren maken en aan het roer gaan staan van jouw leven, geluk en welzijn
 • Een nieuwe koers te varen en ruimte te maken voor jouw talenten en potentieel
 • Manipulatie-proof te worden, zodat je dit nog niet eens gaat gebeuren, in welke situatie dan ook

De lessen en oefeningen zijn specifiek gericht op loskomen van de traumaband na verbreken van een relatie waarin narcistisch misbruik speelde. Ook als je na maanden of jaren nog steeds het gevoel hebt emotioneel niet los te zijn, is dit traject geschikt.

Omdat ik ervaar dat persoonlijk contact en coaching tijdens dit traject meer resultaat oplevert en hier bij de meeste clienten ook behoefte aan is, zitten in dit traject 4 één op één coachingscalls via Zoom van elk 1 uur inbegrepen binnen de eerste vier maanden van het traject.

Je kunt naast deze vier calls, als je dit wenst, meer één op één coachingsgesprekken bij bestellen.

Na voltooien van elke les, krijg je 2 á 3 dagen later, toegang tot de volgende les en opdrachten. Let op; hier krijg je geen melding van. Dit moet je zelf in de gaten houden. Na het voltooien van een les, zie je de datum in beeld verschijnen waarop je toegang krijgt tot de volgende.

Als je dit traject precies volgens schema volgt, ben je ongeveer 4 á 5 maanden bezig. Uiteraard krijg je meer tijd als je dat nodig hebt. In totaal krijg je na aankoop, 8 maanden toegang tot dit traject. De inbegrepen coachingscalls vinden plaats binnen de eerste 4 maanden. Het is de bedoeling dat je het traject binnen acht maanden afrond. Daarna vervalt de toegang.

Voor wie is dit traject geschikt?

Dit traject “loskomen van de traumaband” is voor jou, als het je niet lukt los te komen van de traumaband met een narcistische ex partner na het verbreken van de relatie. Als je ervaart dat het misbruik en vooral ook de emotionele gevolgen daarvan voor jou niet stoppen (of zelfs erger wordt). Als je last hebt van heftige / overweldigende emoties, twijfels, piekeren en als je niemand maar ook jezelf niet meer vertrouwd en je ‘oude zelf’ niet meer terug kunt vinden.

Ook als je codependent gedrag bij jezelf herkent én slachtoffer werd van narcistisch misbruik, is dit traject heel geschikt voor je.

Als je moeite hebt de relatie emotioneel los te laten en maar niet kunt stoppen met twijfelen over… Als je met een onbestemd, naar, onrustig, gestrest of lamgeslagen gevoel rondloopt dat maar niet weg-ebt. En wanneer je last hebt van emotionele flashbacks / complex ptss symptomen. Kortom; als de traumaband jou in de greep heeft.

Vaak laat ook de narcistische ex niet los waardoor loskomen nog moeilijker wordt. Het kan echt kostbare jaren duren om je leven en je mentale en fysieke gezondheid weer terug te vinden en .

Hoe pak je dit nu aan, hoe kom je los?

Met behulp van dit traject. Het helpt jou in het loskomen en de eerste belangrijkste moedige stappen te zetten. En om te leren gaan met de heftige emoties/emotionele flashbacks.

De focus ligt in dit traject vooral op jou!
minder op ‘de’ narcist.

Of dit traject geschikt is voor jou kan ik niet voor jou bepalen. Dat moet je zelf doen. Om dit traject goed te kunnen doen is het in ieder geval voorwaarde dat je fysiek en praktisch uit de relatie bent en je een plek hebt waar je je veilig voelt en je narcistische ex geen ‘toegang’ meer tot jou heeft. Het hangt daarnaast ook af van de mate waarin jij zelfstandig functioneert ondanks je trauma en mogelijke verslaving aan de relatie. Daarnaast speelt natuurlijk ook vooral jouw eigen gedrevenheid en moed een rol, want ik wil je heel graag helpen en bijstaan maar zoals met alles; je moet het wel zelf doen. En als laatste… of jij tot zelfreflectie in staat bent, lef hebt en stappen durft te zetten.

Aan de hand van een schaal van 1 tot 10 kun jij dit voor jezelf bepalen:

Van 1 tot 4:
Je hebt nog last van de gevolgen van het narcistisch misbruik. Je hebt je leven wel op de rit, maar bij vlagen toch last van heftige of verwarrende emoties en gedachtes die jou hinderen en soms zelfs nog lamgleggen. Je hebt nog niet het gevoel dat je er helemaal bent. Je verlangt af en toe, tot je eigen verbazing, nog wel eens terug naar die oude dynamiek of je bent bang dat je opnieuw in een zelfde situatie terecht zult komen. Bezit je een dosis moed, zelfreflectie en wilskracht? Dan is dit traject geschikt voor jou.

Van 4 tot 7:
Je hebt nog veel last van emotionele flashbacks als gevolg van narcistisch misbruik en/of je voelt je nog steeds verslaafd aan de relatie. Je kunt je gedachten over de narcistische ex en wat er is gebeurd maar niet loslaten. Dit belemmert je in je geluk en verder met je leven te gaan. Je bent nog wel zelfredzaam, maar alles kost je moeite en je voelt dat je niet jezelf bent. Je twijfelt over alles, iedereen en jezelf. Beschik je nog wel over een portie zelfreflectie, moed en wilskracht? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Dit traject kun je trouwens prima doen als je daarnaast ook nog therapie krijgt of wilt van een psycholoog/therapeut.

Van 7 tot 10:
Je bent ernstig getraumatiseerd en niet meer zelfredzaam; je functioneert niet of nauwelijks meer in je dagelijkse leven. Je voelt je ook fysiek nergens meer toe in staat. In dit geval raad ik je aan eerst reguliere professionele hulp in te schakelen. Bij voorkeur iemand die kennis heeft van narcistisch misbruik en/of complex ptss.
Een tip bij het zoeken naar een therapeut; je moet een goed gevoel hebben bij een therapeut/psycholoog en dat houdt in, dat je je gehoord, begrepen en serieus genomen moet voelen door je therapeut. Als je na enkele gesprekken twijfelt of als je geen klik voelt, heb je altijd recht om om een andere te vragen (dit is een stukje zelfzorg).

Hoe gaat dit traject in zijn werk?

Voor herstellen van narcistisch/emotioneel misbruik is geen quick fix. Dat is dit traject dus ook niet. De gevolgen zijn complex en zitten vaak diep. Het kan soms jaren in beslag nemen. Narcistisch misbruik heeft een verpletterend effect op je identiteit, je zelfbeeld, je leven, gezondheid en beeld van de wereld. En bij veel mensen is er vanuit het eigen kindertijd al een patroon, overtuiging of zelfbeeld ontstaan, wat je vatbaarder maakt voor misbruik. Het is daarom belangrijk dat je ook daaraan gaat werken.

Veel slachtoffers zien zichzelf na herstel steeds meer aspecten in hun leven veranderen en verbeteren. Van relaties en vriendenkring tot werk. Van hobbies tot leefomgeving. Het geeft je een andere kijk op mensen, de wereld en jezelf. Je onschuld is weg. Je ziet de wereld en jezelf nu (hopelijk) anders, realistischer dan voor het misbruik. Die ‘shift’ van ontdekkingen kan in de eerste fases overweldigend of zelfs beangstigend zijn. Goed herstel vraagt echt om tijd, inzicht, inzet, maar vooral ook moed. De ervaring kan jou ‘a kick in the ass‘ geven om jezelf en je leven enórm te ‘up levelen‘, maar je zult wel even door de zure appel heen moeten…

Niet iedereen lukt dit of kan dit opbrengen. Helaas is daardoor de kans groot dat je steeds opnieuw in zelfde soort situaties terechtkomt. Maar, als je de herstelfase goed (met doorzettingsvermogen, moed en zelfreflectie) aanpakt kan de ervaring uiteindelijk heel postief uitpakken.

Dan vind je jezelf opnieuw uit en bouw je, gebaseerd op gezondere basis, een nieuwe manier van leven. Op dat moment wordt deze nare verpletterende ervaring, jouw kracht. Pas dán kom je toe aan je ware potentie en talenten. Dát is mijn missie met dit traject.

Dit traject gaat over loskomen en beter met cptss klachten om leren gaan. Dit is het eerste belangrijke deel in je hele herstelproces. Zonder loskomen van deze traumaband, zul je niet écht herstellen. Jezelf losmaken en bevrijden uit de traumaband met je narcistische ex partner is nodig, om echt te kunnen herstellen en verder te groeien.

Terugvinden wie jij oorspronkelijk bent en wat belangrijk is voor jou is waar je aan gaat werken. Emoties, signalen en grenzen opnieuw leren (her)kennen en omgaan met emotionele flashbacks. En vooral; je eigen koers bepalen! Dat is wat je in dit traject gaat doen.

Mijn missie is deze ‘soul crushing’ ervaring om te zetten naar kracht. Iets waar je de rest van je leven profijt van zult hebben zodat jij je leven ombuigt naar een beter leven, waarin je een stuk steviger in je schoenen staat dan vóór de ervaring en er ruimte komt voor je werkelijke potentie.

 • Doel van Loskomen van de traumaband:
 • Afkicken van de dynamiek van de relatie,
 • Emotioneel loskomen van de verslavende ongezonde dynamiek,
 • Bewustwording over het misbruik, signalen daarvan en je eigen gedrag
 • Bewustwording van je eigen gevoelens, gedragspatronen, grenzen en keuzes.
 • Om leren gaan met de heftige emoties / emotionele flashbacks en deze minder heftig maken
 • Voorkomen dat het jou in de toekomst nog eens overkomt. Ook wel manipulatie-proof worden

Dit traject zal gemiddeld 4 á 5 maanden duren, afhankelijk van jouw eigen tempo, inzet en doorzettingsvermogen.

Voordelen van dit traject:

 • Je kunt direct beginnen; er zijn geen wachtlijsten *
 • Specifiek gericht op jouw ervaring met narcistisch misbruik
 • Intensief maar relatief kort; geen weken wachten tussen één uur durende gesprekken zoals bij een reguliere therapeut.
 • In één, aanééngesloten periode intensief aan de slag.
 • Doelgericht. Je werkt aan je eigen traumatische ervaringen, de verslaving aan de traumaband, emotionele flashbacks en bewustwording over jezelf, je eigen patronen en drijfveren.
 • Zelfstandig aan het werk in je eigen tijd en je eigen omgeving
 • Je kunt bij elke les een persoonlijke sessie via Skype of FaceTime met mij bestellen wanneer je daar behoefte aan hebt.
 • Het voordeel ten opzichte van reguliere gesprekstherapie is dat de focus volledig op jou ligt. Dat wil zeggen; je hoeft je niet af te stemmen op mij als coach. Je kunt je volledig focussen op jezelf. Verantwoorden aan mij is ook niet nodig, maar mág wel als jou dit helpt. Als je graag een ‘stok achter de deur hebt’ in de vorm van een coach, dan kun je dit erbij vragen.
 • Het voordeel ten opzichte van reguliere gesprekstherapie is bovendien, dat je aanééngesloten aan het werk kunt en je niet steeds weken hoeft te wachten op één uur bij een therapeut. Of had ik die al genoemd.. 😉
 • Werken in je eigen vertrouwde omgeving, zonder reistijden en in jouw eigen tijd wanneer het jou past.

Het vraagt wel om doorzettingsvermogen en doorgaan,
ook als de gevoelens heftig worden of wanneer je aandacht verslapt…

Een traject met nautisch tintje…

Kompas - herstellen van narcistisch misbruik
De trajecten krijgen een nautisch tintje…

Je werkt in metaforische zeemijlen, waarvan je in dit traject 10 zeemijlen (modules) aflegt. Zeemijlen waarbij je ‘in je eigen schip wegvaart’ van deze ervaring, van het trauma en de verslaving. Aan het roer gaan staan van je leven en koers zetten richting een nieuwe mooie en veilige haven.

Elke zeemijl bestaat gemiddeld uit 4 tot 6 lessen met opdrachten. Gemiddeld krijg je elke 2 á 3 dagen een nieuwe les met opdrachten. Grotendeels bestaan de lessen uit schrijfopdrachten. Je kunt hier lezen waarom schrijven zo goed werkt. Maar je krijgt daarnaast ook nog andere soorten opdrachten, sociaal en fysiek, handvaten en oefeningen.

Let op: de opdrachten zijn soms intensief (soms ook niet) en vragen jouw
tijd (2 á 3 uur per les) doorzettingsvermogen, eerlijkheid en inzet.

De eerste modules zijn nog eenvoudig en voor sommigen zelfs voor de hand liggend. Dit is bewust zo gedaan, kleine stapjes en steeds verder weg van de destructieve situatie. De lessen worden daarna wel intensiever.

Het is de bedoeling dat je elke zeemijl die je aflegt, verder los raakt van de traumaband en dichter bij jezelf komt. Jij bent kapitein op je eigen schip. Jij staat aan het roer. Je vaart je eigen koers, jij maakt je eigen beslissingen en neemt daarover ook 100% de verantwoording, op… naar je eigen nieuwe (droom)bestemming. Je krijgt daarvoor verschillende hulpmiddelen aangereikt, zoals metaforische reddingsboeien, kompas, meerpalen, een anker, een vuurtoren etc.

Als je wenst kun je tijdens het traject persoonlijke ondersteuning en feedback van mij krijgen via Skype, Facetime of Zoom. Onderaan elke les is de optie aanwezig om een losse sessie met mij te boeken. Dan ben ik, als coach, jouw ‘lighthouse’ oftewel je vuurtoren. Als je dit traject wilt doen, stuur dan een mailtje naar info@heartsease.nl
Ik stuur je dan de factuur. Na overmaken van het bedrag krijg je van mij je eigen inloggegevens van het traject en kun je aan de slag.

En hoe werkt het traject verder?

Ten eerste en belangrijk; wát je in de oefeningen en opdrachten beschrijft, hoef je niet aan mij te laten lezen (tenzij jij dit zelf graag wilt natuurlijk). Je mag je schrijfsels en opdrachten dus volledig voor jezelf houden. Het belangrijkste is, dat jij je volledig vrij en veilig voelt én 100% eerlijk naar jezelf kunt en durft te zijn. Je hoeft je dus niet aan mij, noch aan iemand anders te verantwoorden noch iets te laten lezen.

Zelfstandig doen of met persoonlijke coaching?

Ervaring leert dat persoonlijk contact met iemand die jou begrijpt voor veel mensen onmisbaar, motiverend werkt en heel waardevol is. Vooral tijdens en de eerste periodes na de destructieve ervaring van narcistisch misbruik. Persoonlijk contact kan jou helpen sneller en grondiger te herstellen, dan zonder persoonlijk contact met een ‘veilige’ ander. En soms heb je gewoon even dat klankbord, die motivator, het luisterend oor en die spiegel nodig. Vooral als de ervaring weinig van jou oorspronkelijke zelf heeft overgelaten en/of wanneer je weinig of geen begrip en steun vanuit je omgeving krijgt.

Contact met een coach die deze ervaring op diverse intense manieren heeft ‘overleefd’, die niet meer in de dynamiek vast zit en hier helder inzicht in heeft, is voor veel slachtofffers een waardevolle reddingsboei. Vooral in de eerste heftige periode, die maanden kan duren. Vaak heb je iemand naast je nodig die:

 • alle fases zelf heeft doorlopen, met verschillende type narcisten en in verschillende rollen; in de liefde, als kind, als collega, in zaken, op de werkvloer of in vriendschappen. Ik heb het allemaal ervaren…,inclusief verpletterende lastercampagnes van ‘machtige’ personen en nieuw misbruik, intimidatie en/of buitensluiten en beschuldigingen door onwetende omstanders
 • die begrip heeft en open staat voor jouw verhaal
 • die kan dienen als klankbord, goed kan luisteren, maar ook durft te confronteren
 • die jou kan motiveren wanneer het even niet meer wil
 • die het proces van hel naar helen en daar voorbij, zelf heeft doorlopen en overwonnen.
 • iemand die jou uitleg en steun kan geven bij de oefeningen.

Toegang tot het traject en mogelijkheid tot annuleren:
Lees voor aankoop ook de algemene voorwaarden.
Vanaf de datum van aankoop, krijg je logingegevens en 8 maanden toegang tot het traject. De gemiddelde duur van dit traject is ongeveer 4,5 maand. Je krijgt dus drie maanden extra speelruimte om het traject te voltooien. Daarna vervalt je toegang automatisch. Annuleren is mogelijk tot 8 dagen na aankoop. Ik stort je geld dan terug. Daarna is annuleren niet meer mogelijk.

Frouck Coach at HeartSease

In het de trajecten van HeartSease ligt de focus deels, op de bewustwording en de kennis, op herkennen van de narcistische persoonlijkheids-stoornis, de fases van misbruik en manipulatie-technieken die narcisten gebruiken. En verder ligt de concentratie en aandacht verder vooral op jou. Dit is dus geen traject waarin je te lang blijft door’studeren’ over het gedrag van de narcist… Daarover is genoeg te vinden op internet en in boeken. Het draait in dit traject om jou, niet meer om ‘de’ narcist.

Het is heel belangrijk dat je de tijd en rust voor alle oefeningen neemt, in een rustige omgeving werkt waar je niet gestoord kunt worden, waar je je veilig en vrij voelt en, jezelf blijft aansporen ook door de moeilijke emoties te ‘gaan’.

Heb je vragen over waarom schrijven zo therapeutisch werkt? Lees daaorover hier meer….

Geen vragen meer en wil je eindelijk loskomen? Vraag dan hier je traject aan. Of:

Ik wens je alvast veel succes en een goede vaart…

Voor degenen die een traject via Heartsease niet zelf kunnen betalen omdat je bijvoorbeeld in de ziektewet, wao of bijstand zit; ik ga mijn uiterste best doen om te onderzoeken of deze trajecten vergoed kunnen worden via instanties als UVW en/of gemeentes. Dit zal tijd kosten en helaas niet ‘1-2-3’ geregeld zijn, als het al lukt…

Het zou mogelijk kunnen helpen dat jij zelf dit traject ook bij je uitkerende instantie voorlegt als je denkt dat dit traject jou kan helpen maar niet de middelen hebt dit zelf te betalen.

Delen? Graag!