… is een online traject dat bestaat uit 10 modules / 44 uitgebreide lessen met opdrachten, oefeningen en uitleg. Na aankoop ontvang je inloggegevens en krijg je gedoseerd toegang tot de lessen.

Check voor de zekerheid na afrekenen even je spambox,
de mail met je inloggegevens kan in de spam terechtkomen.

De lessen en oefeningen zijn specifiek gericht op loskomen van de traumaband na verbreken van een relatie waarin narcistisch misbruik speelde. Ook als je na maanden of jaren nog steeds het gevoel hebt niet los te zijn, is dit traject geschikt.

Na voltooien van elke les, krijg je 2 á 3 dagen later, toegang tot de volgende les en opdrachten. Let op; hier krijg je geen melding van. Dit moet je zelf in de gaten houden. Na het voltooien van een les, zie je de datum in beeld verschijnen waarop je toegang krijgt tot de volgende.

Als je dit traject precies volgens schema volgt, ben je ongeveer 4 maanden bezig. Uiteraard krijg je meer tijd als je dit nodig hebt. In totaal krijg je na aankoop, 8 maanden toegang tot dit traject. Het is de bedoeling dat je er binnen deze acht maanden mee aan het werk gaat en afrond. Acht maanden na je aanschaf, vervalt de toegang.

Voor wie is dit traject geschikt?

Dit traject “loskomen van de traumaband” is voor jou, als het je niet lukt los te komen van de traumaband met een narcistische ex partner na het verbreken van de relatie. Als je ervaart dat het misbruik en de gevolgen daarvan nog steeds niet stopt of zelfs erger wordt. En je last hebt van heftige / overweldigende emoties, twijfels, piekeren en als je niemand maar ook jezelf niet meer vertrouwd.

En als je codependent gedrag bij jezelf herkent én slachtoffer werd van narcistisch misbruik, zou dit traject zeker goed voor je zijn.

Als je moeite hebt de relatie emotioneel los te laten en niet kunt stoppen met twijfelen over… Als je met een onbestemd, naar, onrustig, gestressed of lamgeslagen gevoel rondloopt dat maar niet weg-ebt. En wanneer je last hebt van emotionele flashbacks / complex ptss symptomen. Kortom; als de traumaband jou in de greep heeft.

Vaak laat ook de narcistische ex niet los waardoor loskomen nog moeilijker wordt. Het kan kostbare jaren duren om je leven en je mentale en fysieke gezondheid weer op te pakken.

Hoe pak je dit nu aan, hoe kom je los?

Met behulp van dit traject. Het helpt jou in het loskomen en de eerste belangrijkste moedige stappen te zetten. En om te leren gaan met de heftige emoties/emotionele flashbacks.

De focus ligt in dit traject vooral op jou!
minder op ‘de’ narcist.

Of dit traject geschikt is voor jou kan ik niet voor jou bepalen. Dat moet je zelf doen. Om dit traject goed te kunnen doen is het in ieder geval voorwaarde dat je fysiek uit de relatie bent en je een plek hebt waar je je veilig voelt. Het hangt daarnaast ook af van de mate waarin jij zelfstandig functioneert ondanks je trauma en mogelijke verslaving aan de relatie. Wat ook mee bepaalt is je gedrevenheid en moed. En als laatste… of jij tot zelfreflectie in staat bent en stappen durft te zetten.

Aan de hand van een schaal van 1 tot 10 zou jij dit voor jezelf kunnen bepalen:

Van 7 tot 10:
Je bent ernstig getraumatiseerd en niet meer zelfredzaam; je functioneert niet of nauwelijks meer in je dagelijkse leven. Je voelt je ook fysiek nergens meer toe in staat. In dit geval raad ik je aan eerst reguliere professionele hulp in te schakelen. Bij voorkeur iemand die kennis heeft van narcistisch misbruik en/of complex ptss.
Een tip bij het zoeken naar een therapeut; je moet een goed gevoel hebben bij een therapeut/psycholoog. Als je na enkele gesprekken twijfelt of als je geen klik voelt, heb je altijd recht om om een andere te vragen (dit is een stukje zelfzorg).

Van 4 tot 7:
Je hebt nog veel last van emotionele flashbacks als gevolg van narcistisch misbruik en/of je voelt je nog steeds verslaafd aan de relatie. Je kunt je gedachten over de narcistische ex en wat er is gebeurd maar niet loslaten. Dit belemmert je in je geluk en verder met je leven te gaan. Je bent nog wel zelfredzaam, maar alles kost je moeite en je voelt dat je niet jezelf bent. Je twijfelt over alles, iedereen en jezelf. Beschik je nog wel over een portie zelfreflectie, moed en wilskracht? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Dit traject kun je prima doen als je daarnaast ook nog hulp hebt van een psycholoog/therapeut.

Van 1 tot 4:
Je hebt nog last van de gevolgen van het narcistisch misbruik. Je hebt je leven wel op de rit, maar bij vlagen toch last van heftige of verwarrende emoties en gedachtes die jou hinderen en soms zelfs nog lamgleggen. Je hebt nog niet het gevoel dat je er helemaal bent. Je verlangt af en toe, tot je eigen verbazing, nog wel eens terug naar die oude dynamiek of je bent bang dat je opnieuw in een zelfde situatie terecht zult komen. Bezit je een dosis moed, zelfreflectie en wilskracht? Ook dan is dit traject geschikt voor jou.

Hoe gaat dit traject in zijn werk?

Voor herstellen van narcistisch/emotioneel misbruik is geen quick fix. Dat is dit traject dus ook niet. De gevolgen zijn complex en zitten vaak diep. Het kan soms jaren in beslag nemen. Narcistisch misbruik heeft een verpletterend effect op je identiteit, je zelfbeeld, je leven, gezondheid en beeld van de wereld. En bij veel mensen is er vanuit het eigen kindertijd ook een patroon, overtuiging of zelfbeeld ontstaan, wat je vatbaarder maakt voor misbruik. Het is daarom belangrijk dat je ook daaraan gaat werken.

Veel slachtoffers zien zichzelf na herstel steeds meer aspecten in hun leven veranderen en verbeteren. Van relaties en vriendenkring tot werk. Van hobbies tot leefomgeving. Het geeft je een andere kijk op mensen, de wereld en jezelf. Je onschuld is weg. Je ziet de wereld en jezelf nu anders (realistischer) dan voor het misbruik. Die ‘shift’ van ontdekkingen kan in de eerste fases overweldigend of zelfs beangstigend zijn. Goed herstel vraagt om tijd, inzicht, inzet, maar vooral ook moed. De ervaring kan jou ‘a kick in the ass‘ geven om jezelf en je leven enórm te ‘up levelen‘, maar je zult door de zure appel heen moeten…

Niet iedereen lukt dit en daardoor is de kans groot dat je steeds opnieuw in zulke situaties terechtkomt. Maar, als je de herstelfase goed aanpakt kan de ervaring uiteindelijk heel postief uitpakken.

Dan vind je jezelf opnieuw uit en bouw je, gebaseerd op gezondere basis, een nieuwe manier van leven. Op dat moment wordt deze nare verpletterende ervaring, jouw kracht. Pas dán kom je toe aan je ware potentie en talenten. Dát is mijn missie met dit en komende trajecten.

Je herstel grondig aanpakken in 4 delen:

 • Loskomen
 • Herstellen – in de toekomst beschikbaar
 • Herpakken – in de toekomst beschikbaar
 • Overwinnen – in de toekomst beschikbaar

Dit eerste deel gaat over loskomen. Jezelf losmaken en bevrijden uit de traumaband met je narcistische ex partner. Terugvinden wie jij oorspronkelijk bent en wat belangrijk is voor jou. Emoties, signalen en grenzen opnieuw leren herkennen en omgaan met emotionele flashbacks. En vooral; je eigen koers bepalen!

Mijn missie is deze ‘soul crushing’ ervaring om te zetten naar kracht. Iets waar je de rest van je leven profijt van zult hebben zodat jij je leven ombuigt naar een beter leven, waarin je een stuk steviger in je schoenen staat dan vóór de ervaring en er ruimte komt voor je werkelijke potentie.

 • Deel 1. Loskomen van de traumaband:
  Afkicken van de dynamiek van de relatie, loskomen van de traumaband, bewustwording over het misbruik én over je eigen patronen. Om leren gaan met de heftige emoties / emotionele flashbacks en deze leren verminderen.
 • Deel 2. Herstellen en nooit meer terugvallen – in de toekomst beschikbaar:
  Meer bewustwording over veel verschillende manipulatietechnieken, die mensen vaak niet herkennen. Jij nu wel 😉 Meer tools om jezelf in balans te brengen en te houden. Voorgoed afrekenen met de laatste twijfels, de nare emoties en nooit meer terugvallen. Kortom grondiger herstellen, stappen zetten, grenzen bepalen en aangeven. Stevig leren staan.
 • Deel 3. Herpakken – in de toekomst beschikbaar:
  Groei. Volledige focus op jou, je leven, potenties, jouw dromen, doelen en toekomst. Oftewel: koers bepalen, plannen maken, keuzes maken. Jezelf weer vertrouwen en van daaruit stevig staan. Nieuwe stappen durven zetten.
 • Deel 4. Overwinnen – in de toekomst beschikbaar:
  Jezelf overtreffen. Overwinnen. Je dromen en doelen verwezenlijken. Nieuwe en postieve dingen ontdekken. Bezig met zelfontwikkeling. Enthousiasme, spel, vrijheid, kracht. Expantie!

Dit eerste traject dat de focus legt op loskomen van de traumaband, zal gemiddeld 4 á 5 maanden duren, afhankelijk van jouw tempo en inzet.

Voordelen van dit traject:

 • Je kunt direct beginnen; er zijn geen wachtlijsten *
 • Specifiek gericht op jouw ervaring met narcistisch misbruik
 • Intensief maar relatief kort; geen weken wachten tussen één uur durende gesprekken zoals bij een reguliere therapeut. In één, aanééngesloten periode intensief aan de slag.
 • Doelgericht. Je werkt aan je eigen traumatische ervaringen, de verslaving aan de traumaband, emotionele flashbacks en bewustwording over jezelf, je eigen patronen en drijfveren.
 • De keuze tussen zelfstandig aan het werk of met mijn persoonlijke begeleiding via Skype, Facetime of email.
 • In de toekomst vervolgtrajecten, waarin je niet alleen los komt van de traumband maar dieper herstelt en boven jezelf uit zult groeien. Groeien naar een leven waarin je niet meer gevoelig bent voor types als narcisten of dergelijke personen. Waarin je korte metten maakt met negatieve invloeden en er meer ruimte komt voor jou, jouw talenten en geluk.
 • Het voordeel ten opzichte van reguliere gesprekstherapie is dat de focus volledig op jou ligt. Dat wil zeggen; je hoeft je niet af te stemmen op mij als coach. Je kunt je volledig focussen op jezelf. Verantwoorden aan mij is ook niet nodig, maar mág als jou dit helpt.
 • Het voordeel ten opzichte van reguliere gesprekstherapie is bovendien, dat je aanééngesloten aan het werk kunt. Dat je niet steeds weken hoeft te wachten op één uurtje bij een therapeut. Of had ik die al genoemd.. 😉
 • Werken in je eigen vertrouwde omgeving, zonder reistijden en in jouw eigen tijd wanneer het jou past.

  * Kies je dit traject met Skype coaching, kán het zijn dat er een korte wachtlijst ontstaat.

Een traject met nautisch tintje…

Kompas - herstellen van narcistisch misbruik
De trajecten krijgen een nautisch tintje…

Je werkt in metaforische zeemijlen, waarvan je in dit traject 10 zeemijlen (modules) aflegt. Zeemijlen waarbij je ‘in je eigen schip wegvaart’ van deze ervaring, van het trauma en de verslaving. Koers zetten richting een nieuwe mooie en veilige haven.

Elke zeemijl bestaat gemiddeld uit 4 tot 6 lessen met opdrachten. Gemiddeld krijg je elke 2 á 3 dagen een les met opdrachten. Grotendeels bestaan de lessen uit schrijfopdrachten. Je kunt hier lezen waarom schrijven zo goed werkt. Je krijgt daarnaast ook nog andere soorten opdrachten, sociaal en fysiek, andere handvaten en oefeningen.

Let op: de opdrachten zijn soms intensief (soms ook niet) en vragen jouw
tijd (2 á 3 uur per les) doorzettingsvermogen, eerlijkheid en inzet.

Het is de bedoeling dat je elke zeemijl die je aflegt, verder los raakt van de traumaband en dichter bij jezelf komt. Jij bent kapitein op je eigen schip. Jij staat aan het roer. Je vaart je eigen koers naar je eigen droombestemming en krijgt daarvoor verschillende hulpmiddelen aangereikt, zoals een reddingsboei, kompas, meerpalen, een anker, een vuurtoren etc.

Als je wenst kun je tijdens het traject persoonlijke ondersteuning en feedback van mij krijgen via Skype, Facetime of email. Dan ben ik, als coach, jouw ‘lighthouse’ oftewel je vuurtoren. In de winkel kun je kiezen welke vorm je wilt. Mocht je kiezen voor het ‘zelfstandige pakket’ maar later toch nog persoonlijke coaching willen; kun je altijd losse Skype/ FaceTime of emailsessies erbij boeken. De mogelijkheid daarvoor kun je onderaan elke les of in de webwinkel vinden.

En hoe werkt het traject verder?

Ten eerste en belangrijk; wát je in de oefeningen en opdrachten beschrijft, hoef je niet aan mij te laten lezen (tenzij jij dit zelf graag wilt natuurlijk). Je mag je schrijfsels en gedane opdrachten dus volledig voor jezelf houden. Het belangrijkste is, dat jij je vrij en veilig voelt én 100% eerlijk naar jezelf durft te zijn. Je hoeft je dus niet aan mij te verantwoorden noch iets te laten lezen.

Zelfstandig doen of met persoonlijke coaching?

Ervaring leert dat persoonlijk contact met iemand die jou begrijpt voor veel mensen onmisbaar en heel waardevol is. Vooral tijdens en de eerste periodes na de destructieve ervaring van narcistisch misbruik. Persoonlijk contact kan jou helpen sneller en grondiger te herstellen, dan zonder persoonlijk contact met een ‘veilige’ ander. Vooral als de ervaring niks van jou oorspronkelijke zelf heeft overgelaten en/of wanneer je weinig begrip en steun vanuit je omgeving krijgt.

Contact met een coach die deze ervaring op diverse intense manieren heeft ‘overleefd’, die niet meer in de dynamiek vast zit en hier helder inzicht in heeft, is voor veel slachtofffers een waardevolle reddingsboei. Vooral in de eerste heftige periode, die maanden kan duren. Vaak heb je iemand naast je nodig die:

 • alle fases zelf heeft doorlopen, met verschillende type narcisten en in verschillende rollen; in de liefde, als kind, als collega, in zaken of vriend(in) etc.
 • inclusief de ervaring van lastercampagnes en nieuw misbruik, intimidatie en/of buitensluiten en beschuldigingen door omstanders
 • die begrip heeft en open staat voor jouw verhaal
 • die kan dienen als klankbord maar ook durft te confronteren
 • die het proces van hel naar helen en daar voorbij, zelf heeft doorlopen en overwonnen.
 • iemand die jou uitleg en steun kan geven bij de oefeningen.

Toegang tot het traject en mogelijkheid tot annuleren:
Lees voor aankoop ook de algemene voorwaarden.
Vanaf de datum van aankoop, krijg je d.m.v. logingegevens 8 maanden toegang tot het traject. De gemiddelde duur van dit traject is ongeveer 4,5 maand. Je krijgt dus dik drie maanden extra speelruimte om het traject te voltooien. Daarna vervalt je toegang automatisch. Annuleren is mogelijk tot 10 dagen na aankoop. Ik stort je geld dan terug. Daarna is annuleren niet meer mogelijk.

 • Traject met coaching via Skype of Facetime?
  Kies je voor het traject met persoonlijke coaching via Skype of FaceTime: dan heb je na elke afgeronde 2 modules (zeemijlen) recht op één persoonlijke sessie van één uur. In totaal binnen dit traject zijn dit dus 5 coachingsessies. In overleg met mij, spreek je via email af op welke datum en tijd je de coaching krijgt. Recht op deze sessies vallen binnen de acht maanden na aankoop waarin jij toegang hebt tot het traject. Acht maanden na aankoop vervalt je recht hierop. Je kunt dan uiteraard wel weer losse coachingsessies boeken.
 • Traject met coaching via Email?
  Kies je voor het traject met emailcoaching dan heb je recht op steeds één keer emailcoaching na elke afgeronde module (zeemijl). Na afronden van elke zeemijl, mag je mij per email vragen stellen of je ervaringen vertellen, waarop ik zo snel mogelijk in één email zal reageren. In totaal is dit 10 keer coaching via email. Deze emailsessies vallen ook binnen de acht maanden na aankoop, waarin jij toegang hebt tot het traject. Acht maanden na aankoop vervalt je recht hierop. Je kunt dan uiteraard wel weer losse coachingsessies boeken.
 • Traject zelfstandig? Het kan natuurlijk ook zijn dat je het traject liever op eigen houtje wilt doen. Ook dat is prima. En nogmaals: als je kiest voor het zelfstandige pakket en later toch nog persoonlijke coaching wilt; dan kun je altijd een losse Skype, FaceTime of emailsessie boeken. De mogelijkheid daarvoor kun je onderaan elke les vinden.
Frouck Coach at HeartSease

In het de trajecten van HeartSease ligt de focus deels, op de bewustwording en de kennis, op herkennen van de narcistische persoonlijkheids-stoornis, de fases van misbruik en manipulatie-technieken. Maar de concentratie en aandacht ligt verder vooral op jou. Dit is dus geen traject waarin je te lang blijft doorgaan over het gedrag van de narcist… Daarover is genoeg te vinden op internet en in boeken. Het draait in dit traject om jou, niet om ‘de’ narcist.

Het is belangrijk dat je de tijd en rust voor alle oefeningen neemt, in een rustige omgeving werkt waar je niet gestoord kunt worden, waarin je je veilig en vrij voelt en, jezelf blijft aansporen ook door de moeilijke emoties te ‘gaan’.

Heb je vragen over waarom schrijven zo therapeutisch werkt? Lees daaorover hier meer….

Geen vragen meer en wil je eindelijk loskomen? Boek dan hier!

Voor degenen die een traject via Heartsease niet zelf kunnen betalen omdat je bijvoorbeeld in de ziektewet, wao of bijstand zit; ik ga mijn uiterste best doen komend jaar te onderzoeken of deze trajecten vergoed kunnen worden via instanties als UVW en/of gemeentes. Dit zal tijd kosten en helaas niet ‘1-2-3’ geregeld zijn.

Het zou mogelijk helpen dat jij zelf dit traject ook bij je uitkerende instantie voorlegt als je denkt dat dit traject jou kan helpen maar niet de middelen hebt dit zelf te betalen.

Delen? Graag!